Agamemnon – D°eFFeKT

onder het dak van GC De Markten in het centrum van Brussel werken theatergroep D°eFFekt en het koor Stemmer voor het eerst samen in een peer van een voorstelling: ‘Agamemnon’.

Regie: Koen Boesman.

Op de smeulende resten van Troje staat de machtigste man van zijn tijd: Agamemnon.Hij heeft alles opgeofferd om daar te staan: zijn kind, zijn vrienden, de relatie met zijn vrouw, tien jaar van zijn leven.Maar waarom? Thuis wacht zijn wraaklustige vrouw en een deugddoend bad op hem.In de Voorstelling Agamemnon onderzoekt D°eFFeKt de achterkant van macht. Een intrigerende muzikale voorstelling die drijft op de kracht van het woord en de botsing van karakters.

“Kers op de taart is het vijftienkoppige (zang)koor dat wat stemkwaliteit en interactiviteit betreft zeer professioneel aandoet. De openingsscène zet de hele voorstelling meteen als een krachtig statement op de sporen.” (recensie Landjuweel, Jan De Smet in Knack)

recensie Knack

“In Agamemnon , het eerste deel van Aeschylos’ Oresteia, onderzoekt D°eFFeKt de achterkant van de macht. Regisseur Koen Boesman maakt er een beeldende en actuele voorstelling van, met sterke acteurs en beklemmende muziek van Peter Spaepen.”(brochure theaterfestival 2011)

‘Agamemnon’ op het Theaterfestival